PolosKalandok

PolosKalandok

Botcsinálta "poloskász"

2020. május 24. - Psacasta

Üdvözlet kedves olvasó!

Ez egy amolyan kötelező jellegű beköszönő poszt, összefoglalandó ki is vagyok, egyáltalán mi ez a blog és mi lenne a célja.

Essünk is túl a legunalmasabb, személyes részen. Nagy Zoltán amatőr/hobbi rovarász vagyok. Az ízeltlábúakhoz már egész kicsi gyerekkorom óta élénk érdeklődés fűz, hála szüleimnek. Komolyabban (jelenleg is folyamatosan tanulva) azonban csak nagyjából öt éve foglalkozom rovarokkal, általánosságban bogarakkal, szárazföldi ászkarákokkal és főként poloskákkal. Utóbbiakkal, a blog leendő főszereplőivel kb. 3 éve foglalkozom, nagyjából amióta az izeltlabuak.hu honlap határozócsapatába felvett a tulajdonos, Károlyi Balázs (ezúton is köszönetem neki, illetve ez a reklám helye volt :D ). Azóta szinte már csak velük foglalkozom, így lettem nagy vonalakban "poloskász".
A honlapról, vagy különféle Facebook-os rovaros csoportokból egyébként esetleg már ismerős lehet a kilétem. (Olvassa még egyáltalán valaki a blablámat? Hahhóóóó! Hah... mindegy, most már hamarosan végére érek. Tényleg.)

No, most hogy ezen átjutottunk, essen pár szó magáról a blogról és hogy mit szeretnék vele. Főként a közvetlen környezetünkben előforduló fajokat szeretném majd bemutatni, fényképekkel és közérthető/emészthető szövegezéssel, lehetőleg elkerülve a száraz tudományos, húszsoros körmondatokat. Érdekességeket megosztani a poloskák világából, egyszerű elkülönítési segítséget nyújtani egyes fajokhoz. Végül, de nem utolsó sorban pedig megpróbálnám kicsit megkedveltetni ezeket a hihetetlen változatos szín és formavilággal rendelkező, de gyakran mumusként kezelt kis "büdösbogarakat".
Köszönöm, ha végigolvastad és esetleg megfogott a kezdeményezésem. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://poloskalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr815715108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása